PETER VERBUNT

Volg Peter op:
  

WIE OF WAT ZIJN JE…
Invloeden:  Mel Gaynor, Tony Thompson, Ola Brunkert
Hobby’s:  voetbal, games, Netflix 

FAVORIETE…
Bands/Artiesten: The Script, Seal, Coldplay, U2, Armin van Buuren, David Guetta, Abba, Level 42, Toto, etc....
Eten:  Grieks, Mexicaans
Drinken:  koude Corona
Tv programma:  Rijdende Rechter

PODIUM GEAR
Sonor Force 3007 Maple White Sparkle
Pearl 'Dennis Chambers’ Signature Snare
Zildjian Cymbals K-series: 14" hi-hat, 16" dark crash, 17" dark crash, 18" dark crash, 20" ride, 20" china
Vic Firth X5A sticks
Cinepaq IEM-E5 Custom Made In-ears

HISTORY
Al op de kleuterschool had ik mijn eerste drumstel uit de speelgoedwinkel. Maar vanaf mijn twaalfde wordt het serieuzer en krijg ik 6 jaar les van Marius Spikmans. Van de Waalwijkse Muziekschool rolde ik via allerlei hobbybandjes met eigen werk en/of covers en via de militaire dienstplicht (lichting 85-5, Fanfarekorps der Genie/Vught) in april 1987 uiteindelijk in Tilt. Tilt was mijn eerste commerciële coverband en voor mij een compleet nieuw circuit maar wel met veel optredens! In die jaren heb ik zo goed als alle zalen en feesttenten in Nederland van binnen gezien. We speelden in die tijd meer dan 200 keer per jaar en begeleidden toen al diverse artiesten zoals Marco Borsato, Lee Towers en Maywood. Kortom: veel meegemaakt. In 1995 vond ik het mooi geweest en ging ik achter de schermen werken bij een artiestenbureau. Conny nam op 30 april 1995 mijn drumstokjes over!

Voor de hobby bleef ik drummen in de regionaal bekende funk- en soulband Checkpoint Charlie en viel ik af en toe in bij andere coverbands. Maar ook daarvoor kreeg ik het te druk. Na een paar 'drumloze' jaren werd ik gevraagd bij de band van een singer/songwriter. Hiermee speelde ik een tijdje in Irish Pubs en café’s. Dat was leuk! Het was duidelijk dat ik het muzikantenleven nog lang geen vaarwel wilde zeggen. Van het één kwam het ander en na verloop van tijd en diverse zéér uiteenlopende invalklussen, belandde ik als vaste drummer bij partyband Djeff en feestband Briljant met zanger Starkoo.

Toen Conny in 2013 aangaf te willen stoppen en bij mij informeerde of ik weer op mijn ouwe kruk wilde plaatsnemen, hoefde ik eigenlijk niet zo heel erg lang na te denken. Want muziekmaken blijft geweldig om te doen. Vanaf 2014 ben ik na bijna 19 jaar dan ook weer drummer van Tilt! Dus..
BEDRIJFSFEESTEN
OPENBARE OPTREDENS
ARTIESTENBEGELEIDING
BRUILOFTEN